Nek en Schouder 2018-12-09T09:03:55+00:00

De tweede meest voorkomende klacht die wij als fysiotherapeut zien zijn klachten van de arm nek en schouder (KANS). De klachten kunnen variëren van stijfheid in de nek tot zware pijn over de hele arm. De grootste risico factoren om deze klachten te krijgen zijn hoge stress en belasting. De onderstaande oefeningen kunnen helpen bij het verminderen van spanning en het verbeteren van de houding. Bekijk voor het starten de contra indicaties.

Nek en Schouder klachten

Level 1

Deze oefeningen kunnen helpen bij het verminderen van spanning en verbeteren van de beweeglijkheid van de nek en de schoudergordel.

Level 2

Deze oefeningen helpen tegen spanning in de nek en schouder.

Level 3

Deze oefeningen helpen bij het verbeteren van de mobiliteit en geven verlichting bij spanning in de nek en de schoudergordel. Bij deze oefeningen gebruiken wij een stok.

Deze oefeningen zullen de stabiliteit in de nek verbeteren.

Deze oefeningen helpen de stabiliteit en coördinatie te verbeteren in de schoudergordel Bij deze oefeningen gebruiken wij een oefenbal.

Deze oefeningen verbeteren de coördinatie in de schoudergordel Bij deze oefeningen gebruiken wij kleine gewichtjes.

Deze oefeningen zullen de kracht in de nek en de schoudergordel verbeteren.

Deze oefeningen helpen om de kracht in de schoudergordel te verbeteren Voor deze oefeningen gebruiken wij een klein gewichtje.

Deze oefeningen verbeteren de kracht in de schoudergordel Bij deze oefeningen gebruiken wij kleine gewichtjes.

Meer Info

Contra Indicaties
Schema

Artikelen

Nek en Schouder Klachten

Materiaal

Oefenbal
Oefengewicht