Lage Rug 2017-12-28T06:55:59+00:00

Bij 90% van de mensen komen één of meerdere keren lage rugklachten voor. In dit hoofdstuk zul je drie levels vinden met elk drie video’s. Deze video’s tonen stretch, coördinatie en kracht oefeningen. Ter ondersteuning hebben wij ook artikelen geschreven zodat je jouw klachten beter begrijpt. Bekijk voor het starten de contra indicaties.

Lage Rug

Level 1

Deze oefeningen zullen pijnverlichting geven en stijfheid die daarmee samen gaat doen afnemen.

Level 2

Deze oefeningen zullen de mobiliteit van de onderrug vergroten. Ook geven ze pijnverlichting.

Level 3

Deze oefening heet de zonnegroet of ook wel Surya Namaskara. Het is een combinatie van bewegingen die het grootste deel van de grote spieren en gewrichten rekt en mobiliseert.

Deze oefeningen zullen ervoor zorgen dat de beweging minder moeizaam en pijnlijk verloopt.

Deze oefeningen richten zich op de coördinatie. Ze zullen deze doen verbeteren en hierdoor het bewegen makkelijker en minder pijnlijk maken.

Deze video toont oefeningen die zich richten op de coördinatie. Ze zijn moeilijker dan die van de vorige levels en zullen de stabiliteit verder verbeteren.

Met deze oefeningen zul je een start maken de onderrug spieren te versterken.

Deze oefeningen richten zich op de core. Ze zullen ervoor zorgen dat deze meer kracht heeft waardoor je zwaardere activiteiten aankunt.

Deze oefeningen zijn voor de core spieren. Ze zullen een bijdrage leveren aan de kracht van je onderrug. Hierdoor zul je in staat zijn een zwaardere belasting te kunnen verdragen.

Meer Info

Contra Indicaties
Schema

Artikelen

Lage Rugpijn Deel 1
Lage Rugpijn Deel 2
Lage Rugpijn Deel 3